Toegankelijkheid

Skip to main content

WARMOND EN MEER

molenWarmond met zo’n 5000 inwoners is een aantal jaar geleden samengevoegd met Sassenheim en Voorhout tot de gemeente Teylingen. Het was een te kleine gemeente om bestuurlijk zelfstandig te kunnen blijven en dat gold ook voor beide andere gemeenten. Gelukkig heeft Warmond de eigen identiteit behouden. Het is een plaats met prachtige   landerijen met nog bestaande kastelen en eindeloze weilanden. Het natuurgebied de Koudenhoorn verbindt Warmond via ‘t Joppe meer met de Kagerplassen die samen veel mogelijkheden kennen op het gebied van watersport. Warmond ligt overigens in de provincie Zuid-Holland. In Noord-Holland ben ik geboren en getogen en wel in Amsterdam; toenertijd een fijne culturele stad om in op te groeien en naar school te gaan. Vandaag de dag breng ik mijn zomervakantie liever niet meer door in Nederlands hoofdstad maar in het Zuid-Hollandse Warmond, dwz de maanden juli en augustus.Overigens, waarom er in Spanje altijd over Holanda of Holandeses wordt gesproken wanneer het over Nederland of Nederlanders gaat, is me nooit duidelijk geworden. Nederland heeft 13 provincies, waarvan twee met de naam Holland, maar dat lijkt weinig bekend in Spanje. Niet ver van onze NVCB is zelfs een club die zich Club de los Holandeses heeft genoemd. Het kan toch niet zo bedoeld zijn dat daar alleen Hollanders welkom zijn?

Toen ik in 2012 lid werd (voor de eerste keer) van de NVCB heeft de benaming van De Nederlandse Vereniging Costa Blanca mij echt aangesproken. Ik mag dan wel in Noord-Holland geboren zijn, bovenal voel ik me toch Nederlandse.

Tot de volgende keer, dan zal het wel weer over verkiezingen gaan vrees ik. Eerst de Nationale Spaanse, dan de Nederlandse die nog gehouden moeten worden.

  • Hits: 106