Copyright © 2013 Nederlandse Vereniging Costa Blanca. Alle rechten voorbehouden.

Nederlandse Vereniging Costa Blanca

Terug naar hoofdpagina

Archiefnvcb

Wat gebeurt daar allemaal in 2012 - 2013?

 

De computer@fdeling van de NVCB mag zich nog steeds de grootste afdeling noemen. Niet zo verwonderlijk eigenlijk. Vele leden van deze generatie zijn net iets te laat met computers in aanraking gekomen. Vaak weten zij er wel iets van en soms ook helemaal niets.

Vooral door de nieuwste onwikkelingen op het gebied van tablets en Ipad is het vaak noodzakelijk de kennis regelmatig bij te spijkeren.

 

Bij onze afdeling worden dan ook cursussen gegeven van af de absolute beginners tot ver-gevorderden. Dit gebeurd allemaal in een gezapig tempo zodat alle cursisten de stof makkelijk kunnen oppakken.

 

Verder worden er ook diverse workshops gegeven zoals tekstverwerken, foto's bewerken, internetten en emailen  en chatten, het omgaan met het programma Publisher en Powerpoint, maar ook de nieuwe trent met het werken met iPad en tablet met de nieuwste apps. 

 

Voor de zeer vergevorderden op de laptop of PC organiseren we bij voldoende belangstelling cursussen met meer diepgang zoals Excel.

Wij hebben sinds 2012 een snelle internetverbinding en infrastructuur zodat op clubdagen de leden van de computerclub daar gebruik van kunnen  maken.

Verder is op vrijdagochtend de forumochtend, waarin we problemen proberen te verhelpen zoals instellingen en het installeren van software en we doen een poging om elkaar wat wijzer te maken op computergebied voor zowel de PC als de iPad/tablet.

 

Kortom een actieve en gezellige afdeling die voor iedereen toegankelijk is. Enige jaren geleden is er zelfs een lid begonnen van 79 jaar. Deze mevrouw had nog nooit een computer bediend en is nu zelfstandig aan het emailen en internetten. Geweldig toch.

 

Kom eens kijken op vrijdagochtend tijdens de forumochtend en neem uw PC of Ipad/tablet in ieder geval mee. U bent van harte welkom.